Полов Контакт

Битки запомни: съвети за справяне със загуба на памет
в

в
С течение на времето и в процеса на естественото стареене може да започне да губи паметта или разберем, че това не е толкова добре, колкото преди. В статията са цитирани съвети, които можете да използвате, за да подобрите своята памет и може би дори да го получи обратно, където той е бил преди<.BR />

в
Трябва да имате списък на нещата, които трябва да направите в магазин за хранителни стоки. Поддържане на списък, вие ще знаете точно какво точно трябва да направя. Това ще ви спести много време от безцелно скитащи, както и пари, когато сте в магазина. Намирайки се у дома, тя също така ще помогне да сте организирани, тъй като вие няма да имате твърде много кратно неща си мислиш, че трябва.


в
За да се поддържа добра памет, богати на Омега-3 са важна част от вашата диета. Има няколко източници на Омега-3, включително и риба, орехи, ленено семе, тиквени семки и соя. Ако някой от тези продукти не обръщам се към вас, това също е приемливо, за да вземете добавки с рибено масло, за да запази паметта функционира в пълен размер.


в
Според изследвания, материал, по-добре се запомня, ако отидеш при нея няколко пъти по време на редовните занятия. Това дава достатъчно мозък успяват да обработва информация. Според изследване на студентите, които са създадени редовни занимания напомня материал е много по-добре, отколкото тези, които зубрил целия материал в едно проучване маратон сесия на<.BR />

в
Избягвате пушенето на цигари, за да запази паметта от негативното влияние. Изследвания показват, че паметта на пушачите страдат по-голяма в сравнение с непушачите. Може би не се нуждаете от още една причина да се откажат от пушенето, но, може би, тя ще бъде тази, която дава възможност най-накрая да се сваля, което пакет.


в
Важно е, че се вземат мерки, за да запази паметта си в добра форма в продължение на много години. Диета crical в това отношение. Доказано е, че получавате достатъчно фолиева киселина в диетата може да помогне да се справят със загубата на памет. Храни, богати на фолиева киселина включват много боб и бобови растения, листни зелени зеленчуци, обогатени с хляб и зърнени храни, цитрусови сокове и др<.BR />

в
Използвайте силата на положително мислене, за да подобрите своята памет. Ако говориш за себе си отново и отново, че имаш лоша памет, скоро ще дойде да го повярвам. Ако, от друга страна, вие казвате, че имате отлична памет, това може да доведе до несъзнателно промените вашите действия и информационни модели за обработка така, че паметта ви започне да се подобрява.


в
Изграждане последователни дни на обучение в графика си. За да се изгради дълготрайна памет, трябва да се бори с желанието да се тъпча. Угояване на информация ще се поставя в краткосрочната памет, и той лесно пада в публиката, след като тази информация ще бъде използвана. Наистина да се ангажират с нещо в паметта си, да започнете ежедневни занимания, на които се учат истински фокус. Да си в синхрон, и вие скоро ще откриете информация с вас за дълго време!


в
Да получите много на качеството на съня, за да запази паметта, като остър, колкото е възможно. Липсата на сън или лошо качество на съня, може да намали значително паметта и да е трудно за запазване на информация, особено ако лишаването от сън-това е шаблон. Получаване на достатъчно количество качествен сън се извърви дълъг път към подобряване на паметта.


в
Добре подхранва мозъка със сигурност ще е по-добре от гледна точка на памет. Яжте много зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Освен това, пиенето на много вода. Трябва да се пие до 8 чаши дневно. Други начини за подобряване на своята диета-ограничаване на количеството на наситени мазнини, но ядат риба или добавки за омега-3 мастни киселини (което подобрява работата на мозъка и се бори с болестта на Алцхаймер).


в
За подобряване на паметта с помощта на мнемотехники. Използвайте акроним за запомняне на списъци свързаните с тях неща. Например, ‘дом’ се използва, за да запомните имената на големите езера: Хюрън, Онтарио, Мичигън, Ери и отгоре. Първите букви на думите в едно изречение може да представлява списък от имейли, които трябва да запомните. Например, “всеки добър момчето се справя добре” може да се използва за запаметяване на бележки линии скрипичного ключ: E,G,B,D и Е.
в

в
Опитайте се да си спомня неща в комплекти 7. Според изследвания на човешката способност за краткосрочната памет, или (STM) – 7, добавяне или минус 2. Ето защо хората запомнят неща, най-добре в групи 7. Това също така обяснява защо, например, вашия телефонен номер седем цифри.


в
Обучението не трябва да се ограничава училище или колеж; това е постоянен процес. Ако вие не придобиете нови знания, памет за съхранение на част от мозъка не се стимулира. След това, когато трябва да си спомни нещо, може да откриете, че е трудно за вас.


в
Ако имате нужда от помощ при поддържане на трудна концепция, или да си спомня огромно количество информация, която сте учили в нощта преди важен изпит в колежа, стани и се премести. Мозъкът, както и други части на нашето тяло се нуждае от енергия, за да работи, и той получава тази енергия от кислород и други хранителни вещества се извършва чрез кръвта. Дълги, непрекъснати часа в стола си, като книга или гледа на екрана на компютъра, кара кръвта на замразяване и лишава мозъка с необходимата енергия. Така ставам и отивам на разходка или плуване, нещо, което да разпръсне кръв и се движи през тялото ви. Това е доказан факт е, че колкото по-активни физически, толкова по-умни ще бъде прекалено.


в
Чудесен съвет, който може да ви помогне да подобрите паметта си, за да видите информация скоро, след като сте научили за него. Правя това, периодично ще ви помогне да запомни важните неща. Това, че вие не искате да направите, е да тъпча. Ако ви впихивают не запазите колкото се може повече информация, колкото искате,<.BR />

в
Загуба на паметта, проблеми с паметта-това е нещо, което е естествено и се случва в процеса на стареене. С помощта на съветите, които са дадени в статията по-горе ще бъде в състояние да имат някакъв контрол върху вашата памет. Тези съвети ще ви помогнат да подобрите паметта си, когато ги използвате.